Ligging

De gemeente Houthalen-Helchteren ligt in het centrum van de provincie Limburg. De gemeente telt maar liefst 4 bedrijventerreinen en vormt zo een belangrijk economisch knooppunt in Midden-Limburg. De gemeente Houthalen-Helchteren is een voormalige mijngemeente en vervulde een pioniersrol bij de reconversie waarbij na de sluiting van de Limburgse mijn reeds vanaf de jaren ’70 werd gezocht naar nieuwe industriële activiteiten.

De uitbouw van 4 industrieterreinen was bepalend voor het succes van de industriële expansie. Het grootste terrein is Centrum-Zuid met een oppervlakte van ca. 230 ha. Dit bedrijventerrein werd destijds aangelegd op de voormalige terril van de steenkoolmijn. Het terrein profiteert optimaal van de uiterst gunstige verkeersgeografische ligging van Houthalen-Helchteren want het ligt vlak langs de autosnelweg E314 (verbinding Brussel-Aken-Köln) en langs de rijksweg Hasselt-Eindhoven.

De onderstaande plugin website www.geopunt.be verzamelt alle geografische data van Vlaanderen in één overzichtelijke website. Na het sluiten van het thema-menu kan u de kaart raadplegen.