Het bedrijvenpark

GreenvilleDe gemeente Houthalen-Helchteren ligt in het centrum van de provincie Limburg. De gemeente telt maar liefst 4 bedrijventerreinen en vormt zo een belangrijk economisch knooppunt in Midden-Limburg. De gemeente Houthalen-Helchteren is een voormalige mijngemeente en vervulde een pioniersrol bij de reconversie waarbij na de sluiting van de Limburgse mijn reeds vanaf de jaren ’70 werd gezocht naar nieuwe industriële activiteiten.

 

Het grootste terrein is Centrum-Zuid met een oppervlakte van ca. 230 ha, waarvan 154 ha reeds volledig verkocht en ingevuld. Op het terrein zijn op dit ogenblik zo’n 150 bedrijven gehuisvest, goed voor een gezamenlijke tewerkstelling van zo’n 2.500 à 3.000 werknemers.

927_tme

 

Dit bedrijventerrein werd destijds aangelegd op de voormalige terril van de steenkoolmijn. Het terrein profiteert optimaal van de uiterst gunstige verkeersgeografische ligging van Houthalen-Helchteren want het ligt vlak langs de autosnelweg E314 (verbinding Brussel-Aken-Köln) en langs de rijksweg Hasselt-Eindhoven.