Be the change, that you wish to see the world

BEVESTIGING AANWEZIGHEID EXPO

Vernieuwende ruimtelijke visie voor circulaire economie die doorvertaald zullen worden in een verordenend ruimtelijke uitvoeringsplan vormen het doel van het project ‘ Terug in Omloop’

Als kick-off voor dit project voeren laatstejaarsstudenten burgerlijk ingenieur-architect van de KU-Leuven gedurende een drietal weken een eerste korte ontwerpoefening uit, met mogelijke pilootinterventies voor ruimtelijke integratie van circulaire economie op Centrum-Zuid.

De ontwerpen verbeelden verschillende mogelijke manieren van samenwerking tussen bedrijven en voorbeelden om de collectieve infrastructuur op Centrum-Zuid te verbeteren.

Op woensdag 20 december zullen deze ontwerpoefeningen worden tentoongesteld aan de gevestigde bedrijven op Centrum-Zuid, in aanwezigheid van de Vlaamse Bouwmeester en het actieve stakeholders in dit project.

VZW Parkmanagement Houthalen-Helchteren behoort, samen met de gemeente Houthalen-Helchteren, Greenville, Remo stortplaats Machiels, OVAM, KU Leuven projectregie en het team van de Vlaamse Bouwmeester tot het kernteam van het pilootproject CTC³.

De VZW Parkmanagement richt zich voornamelijk op de transitie naar een circulair bedrijventerrein. Vanuit parkmanagement wordt de ambitie van samenwerken gemeenschappelijk gedragen door de leden van onze VZW. Gezamenlijke aankoop van diensten (energie/afval/kantoorbenodigdheden) vormde hiervan de eerste basis tot samenwerking.

De deelname aan het pilootproject met de VZW maakt het voor Centrum-Zuid mogelijk om effectief over te gaan tot dialoog met de gevestigde bedrijven waarbij de VZW Parkmanagement de input gestructureerd kan overbrengen naar het kernteam en de bedrijven op de hoogte houdt van de verdere stappen.